Loodusravi olemusest

Panen kirja lihtsalt mõned punktid, millal ja kuidas ja miks rahvaravi, loodusravi, põlisrahvaste teadmisi (mis on ühe hea lapse mitu eri nime), kasutada.

Loodusravi sobib absoluutselt igal juhul – mitmel juhul tervistumiseks, päris sageli koos lääne meditsiini ravimitega tervise toetamiseks, ja absoluutselt alati haiguste ennetamiseks.
Kõik vanad loodus- ja rahvaravi meetodid põhinevad lihtsatel põhimõtetel.

Esiteks – inimene  ISE VASTUTAB OMA TERVISE EEST. Kui ka käid arsti juures või kasutad muud abi, ei ole see kuidagi keelatud, aga lõpuks on inimene ainult ise see, kes saab oma elus teha muudatusi, mis tervistumisele kaasa aitavad. Loodusravi tähendab oma piiride, mõtete, uskumuste muutmist, laiendamist. Kui sa ei taha võtta ise vastutust, ise oma tervisega tegeleda, siis parem ära head tulemust rahvaravist looda.

Teiseks – rahvameditsiin EI KESKENDU SÜMPTOMILE, vaid ALGPÕHJUSELE. Seega ei ole näiteks olemas üht universaalset peavalurohtu, sest peavalu võib olla tingitud väga paljudest eri põhjustest. Algpõhjusega tegelemine tähendab probleemi põhjustaja tuvastamist. Näiteks kevadel liiga vara palja peaga õue minek on külmaga seotud põhjus, järelikult aitab hästi näiteks sooja õliga peamassaaž, st tegeletakse tuule ja külma vaigistamisega, mitte konkreetselt valuga. Kui tuul ja külm on taandunud, on selle loomuliku tagajärjena läinud ka peavalu. Sama absoluutselt kõikide haiguste puhul – selleks, et umbrohust lahti saada, on ju ikka vaja juur kätte saada, muidu kasvab ta ju kohe tagasi.

On päris vastutustundetu jagada rahvatervisealaseid nõuandeid, mis ei keskendu probleemi algpõhjuse mõistmisele. Nii võime küll enda peal üht, teist ja kolmandatki proovida, aga kui juba kellelegi soovitusi jagada, võiks omada elementaarseid arusaamu haiguste põhjustest ja nendega toimetulekust.

Kolmandaks – ravi toimub kahel põhimõttel – KASUTA ANDITOOTI või ka põhimõttel – SARNANE RAVIB SARNAST. Näitlikustamiseks paar lihtsat näidet: kui oled end ära külmetanud (probleem – KÜLM), joo sooja teed ja mine kuuma sauna (antidoot – KUUM).

Kui soovid näiteks maksa puhastada (probleem kuuma organiga, värv KOLLANE), vali sobiv taim (sarnane – võilill, KOLLANE, maitse mõru). Selleks, et taimede, elementide ja looduse energeetiliste printsiipide sisse sügavamale vaadata, tuleb ükskord üks veidi põhjalikum teema siin blogis 🙂

Neljandaks – looduses sinu ümber on vastused sinu probleemidele. See, et me ise ei oska neid kasutada, on meie mandumise teema, mitte looduse piiratus. Omakorda tähendab see seda, et õppigem loodust tundma, temas on lõputu tarkus.

Loodusraviga tegeledes või seda kasutades palun mitte unustada, et

  • Loodusravi ei välista lääne meditsiini kasutamist.
  • Kõige parem on alustada looduslike vahenditega enda turgutamist kui haigus veel käes pole. Nimelt on tervise ja haigse vahel on “3 kilomeetrit” vahepealset tsooni, kus inimene veel pole haige, aga tasakaal on paigast ära, ja see on see aeg ja koht, kus loodusravi on kõige tõhusam. Mis ei tähenda, et rahvaravi ei võiks ka juba tõsisema haigestumise puhul rakendada.
  • Loodusravi on tõhusaim, kui sa tead midagi loodusest, aastaringist, taimedest, mineraalidest, pärimusest. Mida lähemal sa oled looduse ja loodu alastusele, seda lihtsamini ja paremini leiad endale õige raviviisi.
  • Loodusravi kasutades ei tohi kunagi teise käega seda samal ajal loodust kahjustada või rüvetada.
  • Purgis olevad vitamiinid, toidulisandid ei ole klassikaline loodus- ega rahvaravi. Otsi pigem sellele samale topsile vaste loodusest või leia põhjus, miks sul on mõne vitamiini või mineraali vaegus.
Jaga, kui sulle see lugu meeldis

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga